Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΙΝΑΩ!!!!
.............................ΠΕΙΝΑΣ;;

...δεν είναι σίγουρο...
η πείνα είναι διπλή και μπορεί να μας μπερδέψει!

Αν την αισθάνεστε στο στόμα σας , τότε προφανώς δεν πεινάτε...
Αν την αισθάνεστε στο στομάχι σας κι έχουν περάσει 3-4 ώρες από τότε που φάγατε ένα πλήρες γεύμα , τότε ναι πεινάτε !
Φάτε λοιπόν τι περιμένετε;;;;;

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει το τεστ δυσανεξίας στις τροφές , αλλά το πιο έγκυρο είναι αυτό που κάνετε μόνοι σας.
Γράψτε σε ένα μπλοκ τι τρώτε και πως αισθάνεστε μετά.Πρήξιμο, φούσκωμα, πόνο .....
Από τις πιο συνηθισμένες που  υποφέρουν πολλοί άνθρωποι είναι στα αγελαδινά προϊόντα , κυρίως στο γάλα και στο σιτάρι , οπότε καλό είναι να τα φάτε χωριστά και μετά να δείτε αν σας πειράζουν.
Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πολλές. Υπάρχει το γάλα σόγιας , που σήμερα έμαθα ότι βάλαν το Φ.Π.Α. για  το συγκεκριμένο προϊόν στο 23%, το κατσικίσιο γάλα που δυστυχώς μόνον μιας εταιρίας φτάνει στο βορρά , τα κατσικίσια  και πρόβεια γιαούρτια και τυριά , πολύ νόστιμα και πολύ πιο εύπεπτα για όσους έχουν πρόβλημα με τα αγελαδινά.
Συνήθως οι αλλεργίες , οι δυσανεξίες, είναι καλά κρυμμένες πίσω από την μεγάλη ποσότητα που τρώμε, από το ανακάτεμα των τροφών , από το ότι   διαλέγουμε αρκετά υλικά σε κάθε γεύμα .
Αν διαλέγετε πιο απλούς συνδυασμούς, θα σας είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε την λάθος τροφή για σας.
Ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να το παρατηρήσετε είναι το πώς αισθάνεστε μετα την κατανάλωση ζάχαρης , είτε είναι στον καφέ σας ή σε γλυκό.
Αισθάνεστε μια έκρηξη ενέργειας και μετά μια απότομη πτώση κάτι σαν υπογλυκαιμία;
Αυτό μας οδηγεί όμως σε μια υπερκατανάλωση τροφής ,που νομίζουμε ότι μας ισορροπεί .αφού το γλυκό ζητάει γλυκό....κι η σοκολάτα  ακόμη περισσότερη σοκολάτα ....   .στην πραγματικότητα όμως είναι η αρχή ενός φαύλου κύκλου ,που μας οδηγεί στην ανισορροπία σωματική και ψυχική...

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οι πιο πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν σε διαιτολόγο και απογοητεύονται μετά .
Ο πιο συχνός λόγος είναι η ποσότητα της τροφής ...συχνά όταν βλέπουν το διαιτολόγιο που πρέπει να ακολουθήσουν τους φαίνεται πολύ λίγη η ποσότητα της τροφής..τα γλυκά λίγα,,, οι σοκολάτες ανύπαρκτες ...ψάχνουν με αγωνία προς τα κάτω τις μέρες για να εντοπίσουν αν και πότε τους έβαλε λίγη ζαχαρίτσα σε μορφή γλυκού....ααααχχχχχ!!!!ή ένα παγωτάκι όπως μου έλεγε μια φίλη
Πήγε στη διαιτολόγο και κάθε μέρα ζητησε να της βάλει παγωτο!!!!μμμμ!!!!δεν την ένοιαζε αν θα καλύψει σε θρεπτικα συστατικά τον οργανισμό της με τις υπόλοιπες θερμίδες ...αλλά δεν μπορούσε να στερήσει τον εαυτό της από το καθημερινό της παγωτό..
..Λοιπόν πώς μπορούμε , με τι τρόπους, να προλάβουμε αυτην την απογοήτευση?????