Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΡΕΠΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ///ΚΡΕΠΑ ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΟ!!!

  • .μία και μισή κούπα αλεύρι άσπρο, μισή κούπα αλεύρι σκούρο {προσωπικά βάζω αλεύρι ζέα }
  • δυο κούπες γάλα {βάζω σογιόγαλα, χωρίς γλυκαντικό, αλλά μπορείτε να βάλετε ότι γάλα θέλετε}
  • ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι θαλασσινό λεπτό
  • αν θέλετε γλυκιά κρέπα , ένα κοφτό κουταλάκι ζάχαρη 
  • δυο κουταλιές ελαιόλαδο καλής ποιότητας
..τα χτυπάτε στο μούλτι , τα βάζετε στο ψυγείο σε ένα τάπερ και είναι έτοιμη ζύμη ,για κρέπες ή τορτίγιες αν την κάνετε πιο χοντρή 

..βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι το θερμαίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία , βάζετε μέσα δυο κουταλιές από το μίγμα και σηκώνετε το τηγάνι γυρνώντας το γύρω γύρω να πάει η ζύμη σε όλον τον πάτο .μην βάλετε πολύ γιατί μετά ψήνετε δύσκολα,,,,και φυσικά μπορείτε να αγοράσετε το ειδικό εξάρτημα που τις κάνει λεπτές,,,///.με μια αντικολλητική σπάτουλα ξεκολλάτε τις άκρες και γυρίζετε την κρέπα μια δυο φορές να αρχίσει να κάνει καφετιές κηλίδες .
..στο κέντρο βάζετε τα υλικά που θέλετε ,μερέντα-ανθότυρο, μέλι, με σουσάμι-κασέρι-τσιγαρισμένα κρεμμύδια και πιπεριές----////όπως θέλετε ,την διπλώνετε και σιγουρεύεστε ότι είναι ψημένη ...

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!από προσωπική συνταγή

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013