Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πρωινό για δίαιτα: ασπράδια με ντομάτα

Aπό το pandespani (http://pandespani.com/)

Εύκολη και γρήγορη συνταγή



Προετοιμασία: (και μαγείρεμα) 5 λεπτά, συνταγή απλή και κοντά στον ορισμό του γρήγορου.
Υλικά (για κάθε άτομο)
2 ασπράδια χωριστά
1 κ.γ. ελαιόλαδο
3 φέτες ντομάτας, οι 2 ολόκληρες και η μια σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια
3 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
1 ή 2 λεπτές φέτες μοτσαρέλα (προαιρετικά – μπορεί και λάιτ) ή σκαμόρτσα
αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή: Σε μικρό ή μεσαίο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι (αν χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό, δεν χρειάζεται) και ρίχνετε 1 ασπράδι τη φορά να ψηθεί (1-2 λεπτά).
Τοποθετείτε σε κάθε πιάτο το ένα ψημένο ασπράδι, προσθέτετε τις 2 φέτες ντομάτας, αλατοπίπερο, βάζετε πάνω το επόμενο ψημένο ασπράδι, τα κομματάκια ντομάτας και τον βασιλικό.
Σημείωση: Aν βάλετε τη μοτσαρέλα ή τη σκαμόρτσα, βάλτε την πάνω στο 2ο ασπράδι όσο είναι ακόμη στο τηγάνι και ολοκληρώστε το σάντουιτς ασπραδιών μέσα στο σκεύος σε μέτρια φωτιά, για 1-1,5 λεπτό, ώστε το τυρί να ζεσταθεί. Συνεχίστε με ντομάτα και τα υπόλοιπα και μεταφέρετε στο τέλος τα ασπράδια με τη βοήθεια σπάτουλας.

                                                                                                                                        stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου