Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Τα τρόφιμα που είναι αλκαλικά είναι γενικά οι σαλάτες και τα λαχανικά ενώ οι όξινες τροφές είναι η ζάχαρη, τα  λιπαρά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, η μαγιά, τα αεριούχα ποτά, τα σνάκς οι σοκολάτες, το αλκοόλ    
Tα φρούτα, παρά τα πολλά θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που περιέχουν, έχουν και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έτσι έχουν όξινη επίδραση στο σώμα μας. Έτσι τα περισσότερα φρούτα ανήκουν στις όξινες τροφές με εξαίρεση το αβοκάντο, το λάιμ,το γκρειπ φρουτ,  το καρπούζι και τη ντομάτα ενώ αντίθετα με την κοινή άποψη ο χυμός λεμονιού  στο στομάχι μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερα αλκαλικό υγρό.
Η κατανάλωση λαχανικών, δηλαδή η αλκαλική διατροφή,  θεωρείται  αντιοξειδωτική και άρα αντικαρκινική διατροφή ενώ η κατανάλωση όξινης διατροφής συνδέεται με διάφορες σύγχρονες ασθένειες!!!


  • Ξυπνάω στίβω ένα γκρειπ ή ένα λεμόνι!!
  • Μεσημέρι -βράδυ, επιλέγω πάντα σαλάτα φρέσκια με το φαγητό μου!!
  • Αντικαθιστώ το ξύδι με μηλόξιδο, τα βούτυρα με ελαιόλαδο!!
  • Τρώω ψωμί με προζύμι!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου