Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΧΥΝΑ ΠΑΛΙ!!!! ΤΙ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


  • Συναισθηματική πείνα!!
  • Δημιουργικό κενό!!
  • Διασκεδάζω τρωγοντας!!
  • Το πρόχειρο φαγητό!!
Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν !!!Βρες βοήθεια!!!Δράσε!!!
Η βουλιμία δεν είναι λύση στα προβλήματά σου !!Ούτε η νευρική ανορεξία!!!


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Τα τρόφιμα που είναι αλκαλικά είναι γενικά οι σαλάτες και τα λαχανικά ενώ οι όξινες τροφές είναι η ζάχαρη, τα  λιπαρά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, η μαγιά, τα αεριούχα ποτά, τα σνάκς οι σοκολάτες, το αλκοόλ    
Tα φρούτα, παρά τα πολλά θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που περιέχουν, έχουν και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έτσι έχουν όξινη επίδραση στο σώμα μας. Έτσι τα περισσότερα φρούτα ανήκουν στις όξινες τροφές με εξαίρεση το αβοκάντο, το λάιμ,το γκρειπ φρουτ,  το καρπούζι και τη ντομάτα ενώ αντίθετα με την κοινή άποψη ο χυμός λεμονιού  στο στομάχι μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερα αλκαλικό υγρό.
Η κατανάλωση λαχανικών, δηλαδή η αλκαλική διατροφή,  θεωρείται  αντιοξειδωτική και άρα αντικαρκινική διατροφή ενώ η κατανάλωση όξινης διατροφής συνδέεται με διάφορες σύγχρονες ασθένειες!!!


  • Ξυπνάω στίβω ένα γκρειπ ή ένα λεμόνι!!
  • Μεσημέρι -βράδυ, επιλέγω πάντα σαλάτα φρέσκια με το φαγητό μου!!
  • Αντικαθιστώ το ξύδι με μηλόξιδο, τα βούτυρα με ελαιόλαδο!!
  • Τρώω ψωμί με προζύμι!!


Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΠΙΤΣΑ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ-ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΟ-ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΣΝΑΚ

ΥΛΙΚΑ:
ΔΥΟ ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
MIΣO ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
...Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά σε μια λεκανίτσα και ανακατεύοντας ρίχνουμε χλιαρό νερό περίπου μια κούπα . ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη ,που να κολλάει ελαφρώς στα δάκτυλα.
Αυτό γίνεται πολύ γρήγορα γιατί αν ζυμώσετε τη ζύμη για ώρα θα σκληρύνει.
Λαδώνεται ένα μεγάλο ταψί του φούρνου, απλώνετε τη ζύμη , βάζετε από πάνω τα υλικά που επιθυμείτε{ μπέικον , πιπεριά κόκκινη, πράσινη , ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κασέρι γκούντα  σε χοντρά κομμάτια, φέτες ντομάτας φρέσκιας...}
Δεν ενώνετε τα υλικά αλλά τα σκορπάτε στην επιφάνεια της ζύμης...βάζετε το ταψί 15 λεπτά από κάτω και μετά πάνω κάτω στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα από πάνω .
Δεν αφήνετε τη πίτσα στον φούρνο , την βγάζετε αμέσως γιατί ξεραίνετε, την κόβετε κι αν θέλετε να τη ζεστάνετε ,όχι στον αέρα , στον κανονικό φούρνο στους 100 βαθμούς για λίγο.
Καλή επιτυχία!!!!