Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ρυζόγαλο με αγάβη και σως σοκολάτας!!!!

Ένα ελαφρύ γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες !
Βράζετε ενάμισι ποτήρι νερό με μισό ποτήρι ρύζι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει το νερό του.
Σε μισό ποτήρι γάλα ελαφρύ βάζω 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, ένα φλυτζανάκι του καφέ αγάβη , ή δυό κουταλιές της σούπας ζάχαρη,  μία βανίλια και ανακατεύετε καλά να διαλυθούν τα υλικά .
Προσθέτετε στην κατσαρόλα, με το ρύζι λίγο πριν σωθεί όλο το νερό ,  τριάμιση  ποτήρια γάλα ακόμη , ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύοντας ρίχνουμε το γάλα με το διάλυμένο κορν φλάουερ. Πήζει αρκετά γρήγορα , κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ένα δύο λεπτά ακόμη . Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια ή δυνατόν διαφανή . π.χ. γυάλινα γιατί φαίνεται όμορφα η αντίθεση ασπρο - καφέ με τη σως .
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ενώ κάνουμε τη σως.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι μια πλάκα κουβερτούρα, βάζουμε και μια δυο κουταλιές κακάο, και ένα ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε όλα τα υλικά στη φωτιά να διαλυθούν καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε λιγο ακόμη και μοιράζουμε τη σως τα μπολάκια πάνω από το ρυζόγαλο. Είναι πολύ ωραίο και ζεστό μετά από καμιά μισή ώρα για να κρυώσει λίγο η σως αλλά και κρύο από το ψυγείο!!!!!  ΕΛΛΗ (από προσωπική μου συνταγή) sayfood@hotmail.gr
                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου