Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

XOΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΡΕΚ

Τα φύλλα περεκ τα φτιάχνουν σε μικρά εργαστήρια με αλεύρι , αλάτι και  νερό και τα ψήνουν πάνω σε καυτές πλάκες.

Βρέχεις δυο φύλλα περεκ με τον ίδιο τρόπο όπως και στην τυρόπιτα . Λαδώνεις ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί , τα στρώνεις από κάτω . Αν δεν χωράνε μπορείς και να τα θρυμματίσεις σε μεγάλα ή σε μικρά κομμάτια. . Ρίχνεις λίγο λάδι από πάνω.

Έχεις λίγο σπανάκι πλυμμένο και στραγγισμένο . Το ψιλοκόβεις , προσθέτεις λίγο τυρί φέτα και λίγο κίτρινο τυρί, όπως μοτσαρέλα ή κασέρι ή γκούντα, τα πατάς με το χέρι καλά να μειωθούν σε όγκο.

Τα βάζεις πάνω στα φύλλα τα οποία όπως θα πρόσεξες έχουν ήδη υγρανθεί και μαλακώσει.Από πάνω βάζεις άλλα δυο φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο , χαραζεις ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι τα κομμάτια , ραντίζεις με νερό. Πατάς λίγο τις άκρες γύρω γύρω να κολλήσουν .

Ψήνεις στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσει. Όχι αέρα καλύτερα γιά να ψηθούν τα χόρτα.
Αν έχει ψηθεί το πάνω μέρος κι όχι το κάτω , γυρίζεις το φούρνο να ψήσει μόνον από κάτω και σκεπάζεις με ένα αλουμινόχαρτο από πάνω  για ένα τέταρτο , μέχρι να ροδίσει.

Μόλις ψηθεί την αφαιρείς αμέσως από το φούρνο για να μείνει τραγανή ,,,,μμμμμμμμ!!!!!!!
(από προσωπικές συνταγές)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου