Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΛΕΠΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ

3 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
μισό κουταλάκι ζάχαρη
μισό κουταλάκι μαγιά ξηρή
2 κουταλιές λάδι καλής ποιότητας
νερό χλιαρό για ζύμη που να μην κολλάει στα δάκτυλα
Κάνετε τη ζύμη και την αφήνετε σκεπασμένη μέχρι να κόψετε τα χόρτα.
Σε ένα τάπερ ψιλοκόβετε σπανάκι , τσουκνίδα αν έχετε, κρεμμυδάκια φρέσκα , άνιθο,προσθέτετε  ένα αυγό , ένα κομμάτι φέτα , αλάτι , λάδι και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνετε.
Σ' ένα δίσκο που γυρίζει ξύλινο,ο δικός μου είναι απο το ικεα,,,,, βάλτε λίγο αλέυρι στο κέντρο, και στη μέση το μπαλάκι ζύμης και από πάνω πάλι λίγο αλεύρι...με τον πλάστη ανοίγετε το φύλλο, καθώς γυρίζετε γύρω γύρω το δίσκο..
Λαδώνετε το φύλλο , βάζετε στην μια ακρη τη γέμιση κατά μήκος και το στρίβετε να γίνει σαν φλογέρα.
Λαδώνετε μεγάλο ταψί και το βάζετε στην μια ακρη ....κάθε φύλλο που ετοιμάζετε το ένα δίπλα στο 'αλλο. Στο τέλος αλοίφετε με λάδι ελαφρά ραντίζετε με νερό και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου!!!! Είναι τέλειο με μια πιατέλα με ωμά καρότα , κρεμμυδάκια φρέσκα , ραπανάκια,και μαρουλάκια..καλή όρεξη!!!!

                                                                                                                       από προσωπική συνταγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου