1/4 βούτυρο φρέσκο λιωμένο
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
ένα κουταλάκι μπέικιν
ένα αβγό
δύο -τρία μήλα στα τέσσερα και μετά σε φέτες
λίγη ζάχαρη
Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε τα 4 πρώτα παραπάνω υλικά με το χέρι σας και προσθέτετε αλεύρι για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάκτυλα σε μια σχετικά γρήγορη διαδικασία. Δεν χρειάζεται ζύμωμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή άλλη φόρμα για τάρτες ή στρογγυλό ταψάκι ,,,ό,τι έχετε.. και στρώνετε τη ζύμη φροντίζοντας να ανασηκωθεί στις άκρες.
Ανοίγεται το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Σε μια κατσαρόλα ρηχή με καπάκι βάλτε τα μήλα σε σειρές και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη από πάνω
Στην δική μου κατσαρόλα δεν χρειάζεται νερό γιατί βγάζουν και τα μήλα υγρά.
Τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά στην αρχή, ένα δυο λεπτά και μετά χαμηλώνουμε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.Αν θέλετε πιο έντονη γεύση τα αφήνετε λίγο να καραμελώσουν με ανοιχτό καπάκι .Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα .
Από πάνω βάζετε ό,τι θέλετε...τριμμένο καρύδι, λίγη ζάχαρη, αμύγδαλο φιλέ, μαρμελάδα.....
Την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη ...σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί κι από κάτω.περίπου 20 λεπτά..μμμμμμμμ
....τέλεια με το καφεδάκι σας ή με το τσάι σας, σαν πρωινό ή το απογευματάκι!!!!!
...από προσωπική συνταγή...
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
ένα κουταλάκι μπέικιν
ένα αβγό
δύο -τρία μήλα στα τέσσερα και μετά σε φέτες
λίγη ζάχαρη
Σ΄ένα μπολ ανακατεύετε τα 4 πρώτα παραπάνω υλικά με το χέρι σας και προσθέτετε αλεύρι για να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάκτυλα σε μια σχετικά γρήγορη διαδικασία. Δεν χρειάζεται ζύμωμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή άλλη φόρμα για τάρτες ή στρογγυλό ταψάκι ,,,ό,τι έχετε.. και στρώνετε τη ζύμη φροντίζοντας να ανασηκωθεί στις άκρες.
Ανοίγεται το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Σε μια κατσαρόλα ρηχή με καπάκι βάλτε τα μήλα σε σειρές και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη από πάνω
Στην δική μου κατσαρόλα δεν χρειάζεται νερό γιατί βγάζουν και τα μήλα υγρά.
Τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά στην αρχή, ένα δυο λεπτά και μετά χαμηλώνουμε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.Αν θέλετε πιο έντονη γεύση τα αφήνετε λίγο να καραμελώσουν με ανοιχτό καπάκι .Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα .
Από πάνω βάζετε ό,τι θέλετε...τριμμένο καρύδι, λίγη ζάχαρη, αμύγδαλο φιλέ, μαρμελάδα.....
Την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη ...σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί κι από κάτω.περίπου 20 λεπτά..μμμμμμμμ
....τέλεια με το καφεδάκι σας ή με το τσάι σας, σαν πρωινό ή το απογευματάκι!!!!!
...από προσωπική συνταγή...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου