Αν θέλετε ένα δροσιστικό υπέροχο άλειμμα για το ψωμί σας ή τη φρυγανιά σας δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή ..
Περνάτε δύο μήλα από τον αποχυμωτή σας με τις φλούδες αφού βγάλετε τα κουκούτσια..το ζουμί το βαζετε σε κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό μισού φρέσκου λεμονιού.
Τα βράζετε για δέκα λεπτά ενώ ετοιμάζετε τα φρούτα ..προσωπικά έβαλα βερίκοκα ώριμα και γλυκά.
Τα πλενετε καλά από έξω τα χωρίζετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια, γύρω στην μιάμιση κούπα . Τα περνάτε από το μούλτι , να λιώσουν καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα άλλα υλικά να βράσουν σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία με ανοικτό καπάκι , ενώ ανακατεύετε συχνά... σε είκοσι λεπτά αρχίζει να πήζει γιατί τα μήλα έχουν φυσική πηκτίνη ...Δεν φτάχνουμε μεγάλη ποσότητα γιατί δεν περιέχουν συντηρητικό κι αντέχουν στο ψυγείο γύρω στις τρεις με τέσσερις μέρες..
Επιλέξτε μόνοι σας αν θα τα αφήσετε λίγο ακόμη ή όχι ..να ξερετε όμως ότι θα πήξουν λίγο ακόμη στο ψυγείο ..καλή επιτυχία!!!!!{από προσωπική συνταγή}
Περνάτε δύο μήλα από τον αποχυμωτή σας με τις φλούδες αφού βγάλετε τα κουκούτσια..το ζουμί το βαζετε σε κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό μισού φρέσκου λεμονιού.
Τα βράζετε για δέκα λεπτά ενώ ετοιμάζετε τα φρούτα ..προσωπικά έβαλα βερίκοκα ώριμα και γλυκά.
Τα πλενετε καλά από έξω τα χωρίζετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια, γύρω στην μιάμιση κούπα . Τα περνάτε από το μούλτι , να λιώσουν καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα άλλα υλικά να βράσουν σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία με ανοικτό καπάκι , ενώ ανακατεύετε συχνά... σε είκοσι λεπτά αρχίζει να πήζει γιατί τα μήλα έχουν φυσική πηκτίνη ...Δεν φτάχνουμε μεγάλη ποσότητα γιατί δεν περιέχουν συντηρητικό κι αντέχουν στο ψυγείο γύρω στις τρεις με τέσσερις μέρες..
Επιλέξτε μόνοι σας αν θα τα αφήσετε λίγο ακόμη ή όχι ..να ξερετε όμως ότι θα πήξουν λίγο ακόμη στο ψυγείο ..καλή επιτυχία!!!!!{από προσωπική συνταγή}
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου