Δοκιμάστε την γεύση της για πρωινό ή το απόγευμα με το καφεδάκι σας!
Χτυπήστε τρία αβγά, μισό βούτυρο αγελάδος μαλακό, {αν ξεχάσατε να το βγάλετε από το ψυγείο , απλά λιώστε το σ΄ ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία , περιμένετε μερικά λεπτά να κρυώσει και προσθέστε στο μείγμα},,,μισή κούπα ζάχαρη καστανή και ένα στραγγιστό γιαουρτάκι, για τρία λεπτά με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, προσθέστε μετά δυόμιση κούπες αλεύρι με ένα μπέικιν μαζί , να γίνει ένα μάλλον σφικτό μείγμα.
Με ένα κουτάλι ανακατέψτε ελαφρά το μείγμα με μισή έως μία κούπα καρύδια κομμένα στο μούλτι ,όχι πολύ ψιλά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψάκι μικρό,{ προσωπικά έχω μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς}, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς , 20 λεπτά από κάτω και μισή ώρα πάνω , κάτω ..μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα!!!!
Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε ένα τάπερ , ώστε να μην ξεραθεί..αν και στο σπίτι μας δεν προλαβαίνει να αλλάξει μέρα....Καλή όρεξη!!
{από προσωπική συνταγή}
Χτυπήστε τρία αβγά, μισό βούτυρο αγελάδος μαλακό, {αν ξεχάσατε να το βγάλετε από το ψυγείο , απλά λιώστε το σ΄ ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία , περιμένετε μερικά λεπτά να κρυώσει και προσθέστε στο μείγμα},,,μισή κούπα ζάχαρη καστανή και ένα στραγγιστό γιαουρτάκι, για τρία λεπτά με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, προσθέστε μετά δυόμιση κούπες αλεύρι με ένα μπέικιν μαζί , να γίνει ένα μάλλον σφικτό μείγμα.
Με ένα κουτάλι ανακατέψτε ελαφρά το μείγμα με μισή έως μία κούπα καρύδια κομμένα στο μούλτι ,όχι πολύ ψιλά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψάκι μικρό,{ προσωπικά έχω μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς}, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς , 20 λεπτά από κάτω και μισή ώρα πάνω , κάτω ..μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα!!!!
Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε ένα τάπερ , ώστε να μην ξεραθεί..αν και στο σπίτι μας δεν προλαβαίνει να αλλάξει μέρα....Καλή όρεξη!!
{από προσωπική συνταγή}
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου