Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

πιτάκια για τρελλά τοστάκια!!!!


Σου αρέσουν τα σαντουιτς, αλλά αγοράζεις  έτοιμα  πιτάκια ???
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και πιστεύω ότι δύσκολα θα αγοράσεις πάλι απέξω,ειδικά αν διαβάσεις τι περιέχει το προϊον που σε λίγο θα απολαύσεις   ... από πρόσθετα, συντηρητικά    --- βάλε και τις διακοπές ρεύματος ή τα κακοσυντηρημένα ψυγεία στα σουπερ μαρκετ,,{πολλές φορές τα πιάνουμε και είναι μαλακά μεσα στο ψυγείο , κι αναρωτιέμαι πόσες φορές έχουν καταψυχθεί και αποψυχθεί}!!!
Θεωρείς ότι είναι δύσκολο????
 
 θα χρειαστείς:
  • Ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • μια σπατουλα για τέτοια τηγάνια που να μην τα χαράζει
  • τρεις κούπες αλεύρι
  • ένα κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
  • μια κουταλιά ζάχαρη
  • δυο κουταλιές λάδι-ελαιόλαδο
  • ένα φακελάκι ξηρή μαγιά{ να μην ακουμπήσει στο αλάτι}
  • μια κούπα πολύ χλιαρό νερό, ΄μπορεί πιο λίγο, ή περισσότερο ανάλογα
Ανακατεύεις τα υλικά ρίχνοντας το νερό πρώτα το μισό και το άλλο σιγά σιγά, και ζυμώνεις ελαφρά τη ζύμη...και λίγο να κολλάει αν το αφήσεις λίγο στο τάπερ,τραβάει τα υγρά του
Το φτιάχνω σ' ένα μεγάλο τάπερ ρηχό στρογγυλό με καπάκι και τελειώνοντας το σκεπάζω 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάζεις το τηγάνι σκέτο σε δυνατή φωτιά, αλλά όχι τέρμα,παίρνεις μπαλάκια ζύμης και τους δίνεις το μακρόστενο σχήμα του σάντουιτς με τα χέρια, γύρω στα 15 εκατοστά μήκος , και τρία χιλιοστά ύψος, γιατί θα φουσκώσουν λίγο λόγω μαγιάς.
Τα βάζεις  στο τηγάνι και τα ψήνεις λίγο για μερικά λεπτά από τις δυό μεριές ...μην τα αφήνεις πολύ,γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα μπορείς να τα χειριστείς μετά.
Τα βγάζεις , τα αφήνεις λίγα λεπτά να κρυώσουν λίγο, και τα βάζεις σε ζελατίνα ή σακουλάκια ατομικά να παραμείνουν μαλακά.
Αν δεν θέλεις να τα καταναλώσεις την ίδια μέρα, τα βάζεις στην κατάψυξη , και βγάζοντάς τα ,τα βάζεις 2-3 λεπτά στην τοστιέρα στο χλιαρό, τα σκίζεις στη μέση με ένα μαχαίρι, τα γεμίζεις με ότι υλικό θέλεις , και τα βάζεις λίγο ακόμη στο πιο δυνατό,να λιώσουν τα υλικά !!!
ΚΑΙ...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
[ από προσωπική συνταγή}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου