Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ!!!!ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ;;;

  • Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα ένα ποτήρι όχι μέχρι πάνω σιμιγδάλι ψιλό και ένα ποτήρι  σιμιγδάλι χοντρό.Ένα δάκτυλο κάτω από το χείλος.Βάζω και ένα ποτήρι ελαιόλαδο απαλό και το ανακατεύω συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,  με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Με το ίδιο ποτήρι βάζω ζάχαρη (δυο ποτήρια ) , σε μια κατσαρόλα πιο μικρή ,  τέσσερα ποτήρια νερό  και μισό λεμόνι το χυμό και το βαζω να βράσει 5 λεπτά.
  • Ρίχνω το σιρόπι σιγά σιγά στο σιμιγδάλι και ανακατεύω για λίγο να πήξει.
  • Έχω βρέξει με νερό μια φόρμα για κέικ, ρίχνω μέσα το μίγμα, περιμένω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα ....σε κάθε κομμάτι που σερβίρω βάζω κανέλα και κομμένες δυο φέτες μήλο!!!!μμμμμμμμ!!!!!!!

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΝΑΚ..ΤΙ ΣΝΑΚ???

     Το σωστό σνακ δεν θα πρέπει να δίνει περισσότερες από 200 θερμίδες συνολικά.
Προτίμησε να απολαμβάνεις σνακ που θα έχεις φτιάξει στο σπίτι με υλικά που γνωρίζεις την ποσότητα των θερμίδων που δίνουν αλλά και τη σύστασή τους. Ιδανικά προτίμησε σνακ που φτιάχνονται με υλικά που είναι χαμηλά σε λιπαρά (π.χ. τυρί κότατζ ή τυρί σε κρέμα). Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσεις να τσιμπήσεις κάτι πιο πλούσιο σε θερμίδες, καλό θα είναι να τις δανειστείς από το επόμενο κύριο γεύμα σου, επιλέγοντας κάτι ελαφρύτερο για μεσημεριανό ή δείπνο. ..Ετοίμασε καλύτερα το σνακ που θα φας από το σπίτι και να είσαι έτοιμος - έτοιμη , μόλις πεινάσεις να το απολαύσεις . Το σνακ πρέπει να είναι έτοιμο πριν πεινάσεις.. να το θυμάσαι!!!

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Είναι το μυαλό μου συνέχεια στο γλυκό ...τι κάνω ;;;;

Αν σου αρέσουν τα φρούτα , έχεις βρει τη λύση .Συνήθως η όρεξη για ζάχαρη και γλυκό έχει τα ωράριά της . Λίγο πριν το μεσημεριανό ή λιγο πριν το βραδινό . Ότι ώρα και να είναι σημαίνει ότι έχει πέσει το ζάχαρο στο αίμα σου .
 Όμως αν αφήσεις  τον οργανισμό σου να φτάσει σ' αυτό το σημείο , μετά λίγο δύσκολο να συγκρατηθείς , θέλεις γλυκό και το θέλεις τώρα.

Τι μπορείς να κάνεις ;

Αυτό που μπορεί να σε σώσει είναι η πρόληψη,,,
Προϋπόθεση είναι να είσαι ένα άτομο που τηρεί κάποιο πρόγραμμα στη διατροφή του ,, δηλαδή σκέψου :
  • Τρως τρία γεύματα κανονικά ; ΠΡΩΙΝΟ- ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ- ΒΡΑΔΙΝΟ;;
Αν ναι πάμε καλά ως εδώ.
  •  Οι κρίσεις σε πιάνουν ενδιάμεσα;
  • Ξεκινάς με ένα γλυκάκι να σου σβήσει την πείνα , αλλά καταλήγεις να τελειώσεις το κουτί ;
  • Αυτό που κάνεις νιώθεις ότι έχει αρχή αλλά όχι τέλος;
  • Οι διαιτολόγοι υποστηρίζουν ότι το γλυκό στην διατροφή σου πρέπει να παίζει δυο φορές τη βδομάδα κι όχι κάθε μέρα.Εσένα ; Κάθε πότε σου συμβαίνει;


Ετοίμασε ένα τάπερ ή ένα σακουλάκι ειδικό για τρόφιμα με κομμένα φρούτα και πάρτο μαζί στην τσάντα σου με μπόλικο νερό, και ένα θερμός με τον αγαπημένο σου καφέ ή τσάι . Φρόντισε δυόμισι , με τρεις ώρες από το προηγούμενο γεύμα σου να τροφοδοτείς το σώμα σου με τις προμήθειές σου. Αρνήσου την πρώτη εβδομάδα τα κεράσματα στη δουλειά, και βάλε στοχο να φας ένα γλυκό όπως ακριβώς το ονειρεύεσαι το Σαββατοκύριακο, όσο πλούσιο το θες , απόλαυσέ το μέχρι την τελευταία μπουκιά!!!!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Νιώθω πολύ halt!!! Kαι τώρα????? NO HALT ACT!!!!

 HALT

  Eίναι ένα ακρωνύμιο που σχηματίζεται από τα αρχικά των λέξεων Hungry (πεινασμένος), Angry (θυμωμένος), Lonely (μοναχικός), Tired (κουρασμένος) - τις τέσσερις πιο συνηθισμένες παγίδες που οδηγούν σε συναισθηματική κατανάλωση φαγητού.

Ηungry---τρώω κάτι με απαραίτητη συνοδεία όμως φρούτου ή σαλάτας . !!!
Αngry---ιδέα---γρήγορο περπάτημα , τρέξιμο, ή χορό με δυνατή μουσική σπίτι!!!
Lonely---γρήγορα τηλεφώνα σε μια ή έναν φίλο , μίλα στο msn, κάνε μια βόλτα σε κόσμο!!!
Τired---αχ!!! κρεβατάκι μου σου έρχομαι!!!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ!!!!

  • Να καθαρίσω ένα φρούτο; Να κόψω μια σαλάτα ή να ανοίξω ένα τραγανό πακέτο με πατατάκια;
  • Να στίψω έναν χυμό ή να ανοίξω να πιω ένα χρωματιστό όμορφο κουτάκι;
  • Να μαγειρέψω κάτι ελαφρύ ή να παραγγείλω μια πίτσα;
ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ!!!! φυσική τροφή ή επεξεργασμένη ;
γεμάτη βιταμίνες ή άχρηστες θερμίδες;