Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ!!!!ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ;;;

  • Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα ένα ποτήρι όχι μέχρι πάνω σιμιγδάλι ψιλό και ένα ποτήρι  σιμιγδάλι χοντρό.Ένα δάκτυλο κάτω από το χείλος.Βάζω και ένα ποτήρι ελαιόλαδο απαλό και το ανακατεύω συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,  με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Με το ίδιο ποτήρι βάζω ζάχαρη (δυο ποτήρια ) , σε μια κατσαρόλα πιο μικρή ,  τέσσερα ποτήρια νερό  και μισό λεμόνι το χυμό και το βαζω να βράσει 5 λεπτά.
  • Ρίχνω το σιρόπι σιγά σιγά στο σιμιγδάλι και ανακατεύω για λίγο να πήξει.
  • Έχω βρέξει με νερό μια φόρμα για κέικ, ρίχνω μέσα το μίγμα, περιμένω να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα ....σε κάθε κομμάτι που σερβίρω βάζω κανέλα και κομμένες δυο φέτες μήλο!!!!μμμμμμμμ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου