Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

 Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα λιπαρά στη διατροφή;
 Α. Τα υδρογονωμένα λίπη
Β.
Τα κορεσμένα λίπη
Σωστή απάντηση:
Α Πρόκειται για λίπη που έχουν υποστεί ειδική βιομηχανική επεξεργασία. Τα trans λιπαρά είναι τα πλέον επιβλαβή, καθώς οδηγούν σε αύξηση της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης, σε μείωση της «καλής», ενώ σχετίζονται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Προσπαθήστε, επομένως, να περιορίσετε την κατανάλωσή τους στο ελάχιστο, ελέγχοντας τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων.



Αποφύγετε, λοιπόν, τα προϊόντα που αναγράφουν στην ετικέτα ότι περιέχουν «μερικώς υδρογονωμένα έλαια» ή «τρανς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου