Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Παραλλαγή

Τα σαντουιτσάκια παγωτού γίνονται και διαφορετικά:
Χτυπάμε μία μόρφατ σε κονσέρβα με λίγη άχνη , μισό εβαπορέ ή μια light κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε μια κουβερτούρα λιωμένη .
Μετά μισή ώρα βγάζουμε το μπωλ από την κατάψυξη και χτυπάμε πάλι την κρέμα να αφρατέψει.
Τοποθετούμε την κρέμα ανάμεσα στα πτι μπερ . Μόλις κρυώσει κόβουμε τα σαντουιτς κι αν θέλουμε τα βάζουμε σε ατομικά σακουλάκια !

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Γρανίτα με καλοκαιρινά φρούτα και μέλι!!!

Αποχυμώνετε  ή πολτοποιείτε 200 γραμμάρια ώριμα,  ζουμερά,  καλοκαιρινά φρούτα ..φράουλες , ροδάκινα, βερίκοκα, ή όποια άλλα θέλετε.
Σε 100γραμμάρια ζεστό νερό λιώνετε 3-7 κουταλιές μέλι , εξαρτάται βέβαια κι από το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα , ή και πόσο γλυκιά τη θέλετε εσείς, δοκιμάστε, προσθέτετε 100 γραμμάρια κρύο νερό .
Ανακατεύετε και τοποθετείτε σε μεταλικό δοχείο με καπάκι  ή άλλο τάπερ και όσο παγώνει με ένα πιρούνι , ξύνετε το περιεχόμενο για να παραμείνει αφράτο.
Σερβίρετε σε ψηλά γυάλινα ποτήρια!!!
Αν στο σερβίρισμα προσθέσετε σουρωτή και παγάκια ...έχετε ένα δροσιστικό φυσικό αναψυκτικό!!!

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Περιστεράκια μου ελπίζω να μην σας μυριστεί καμιά γάτα!!

Σαντουιτσάκια παγωτού!!!

Εύκολα , γρήγορα και αρέσουν πολύ σε μικρούς και μεγάλους!
Η συνταγή; πανεύκολη!!!Με πολύ λίγη ζάχαρη, χωρίς ζαχαρούχο γάλα και με πολύ απλά υλικά με όσο το δυνατόν λιγότερα πρόσθετα

Ένα πακέτο πτι μπερ μπισκότα
Ένα ερμόλ κρύο {το βάζετε στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα}
Μία κρέμα γάλακτος μικρή κι αυτή κρύα
Μια πλάκα κουβερτούρα
Λίγο ζάχαρη άχνη

Χτυπάτε το ερμόλ να αφρατέψει . Ρίχνετε την ώρα που χτυπάτε και λίγη ζάχαρη άχνη , όσο γλυκό το θέλετε εσείς. Δοκιμάστε.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα
Πριν αρχίσετε να χτυπάτε το ερμόλ βάζετε την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει
και μόλις κρυώσει την βάζετε κι αυτή στις κρέμες και ανακατεύετε καλά
Σε ένα ταπερ ορθογώνιο βάζετε στην κάτω επιφάνεια πτι μπερ με την καλή τους επιφάνεια από κάτω, στην μέση στρώνετε την κρέμα παγωτού και από πάνω με την ίδια διάταξη στρώνετε πάλι μπίσκότα , μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια

Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη , για δυο ώρες , το βγάζετε και χαράζετε τα σαντουιτσάκια να ξεχωρίσουν ανάμεσα στα μπισκότα
Σ' αυτή τη φάση αν θέλετε τα βάζετε σε ατομικά σακουλάκια ,,και τα σαντουιτσάκια σας είναι έτοιμα!!!Πριν τα φάτε αφήστε τα εκτός ψυγείου πέντε - δέκα λεπτά να ξεπαγώσουν.
Καλή επιτυχία!!!!έλλη sayfood@hotmail.gr από προσωπική συνταγή

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σάλτσα φρούτων????!!!!!

Αν θέλετε ένα δροσιστικό υπέροχο άλειμμα  για το ψωμί σας ή τη φρυγανιά σας δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή ..
Περνάτε δύο μήλα από τον αποχυμωτή σας με τις φλούδες αφού βγάλετε τα κουκούτσια..το ζουμί το βαζετε σε κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό μισού φρέσκου λεμονιού.
Τα βράζετε για δέκα λεπτά ενώ ετοιμάζετε τα φρούτα ..προσωπικά έβαλα βερίκοκα ώριμα και γλυκά.
Τα πλενετε καλά από έξω τα χωρίζετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια, γύρω στην μιάμιση κούπα  . Τα περνάτε από το μούλτι , να λιώσουν καλά και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα άλλα υλικά να βράσουν σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία με ανοικτό καπάκι , ενώ ανακατεύετε συχνά... σε είκοσι λεπτά αρχίζει να πήζει γιατί τα μήλα έχουν φυσική πηκτίνη ...Δεν φτάχνουμε μεγάλη ποσότητα γιατί δεν περιέχουν συντηρητικό κι αντέχουν στο ψυγείο γύρω στις τρεις με τέσσερις μέρες..
Επιλέξτε μόνοι σας αν θα τα αφήσετε λίγο ακόμη ή όχι ..να ξερετε όμως ότι θα πήξουν λίγο ακόμη στο ψυγείο ..καλή επιτυχία!!!!!{από προσωπική συνταγή}

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ!!!!

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΄΄Η ΣΕ ΓΛΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ..
ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗ , ΒΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΦΛΥΝΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ
ΔΕΝ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥΣ
ΤΑ 250ML ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 7,5 ΕΥΡΩ
ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!!!
ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ!!!