Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο έξυπνος μουσακάς διαίτης!!!!

Σε ένα ταψί αντικολλητικό, βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο και το στρώνουμε με φέτες μελιντζάνας .Αλατίζουμε ελαφρά και τις λαδώνουμε με το χέρι. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολα, τη λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε άλλη μια σειρά μελιντζάνες σε φέτες .Αλατίζουμε ελαφρά και λαδώνουμε λίγο τις μελιντζάνες με το χέρι μας, ρίχνουμε λίγο νεράκι κάτω από τη λαδόκολα  και τις βάζουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω , μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
Μέχρι να ψηθούν , περίπου 40 λεπτά, βάζουμε λίγο κιμά, γύρω στα 300 γραμμάρια με ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο νεράκι . Αφού τον πατήσουμε καλά με ένα πιρούνι , να χωρίσει , προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια στο μούλτι, αλάτι , λίγο λάδι, λίγο πιπέρι αν θέλετε και το αφήνουμε σε λίγο δυνατή φωτιά να πιει τα υγρά του, μέχρι να ψηθούν οι μελιντζάνες.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα , βάλτε 3 ποτήρια νερό, και 5 κουταλιές αλεύρι και ανακατέψτε το με το σύρμα δυνατά. Βάλτε τη φωτιά προς το δυνατό, ανακατεύοντας ζωηρά , χωρίς να σταματήσετε καθόλου . Σε λίγο μόλις ζεσταθεί το νερό , αρχίζει να πήζει οπότε χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε θαλασσινό αλάτι , περίπου ένα κοφτό κουταλάκι , μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και την σκεπάζετε για λίγο ...να θυμάστε να ανοίγετε το καπάκι πού και πού και να ανακατεύετε...
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο , βάζετε για λίγο πρόχειρα τις μελιντζάνες που είναι στη λαδόκολα σε ένα ταψάκι , ρίχνετε με προσοχή το μείγμα του κιμά πάνω στην πρώτη στρώση , από πάνω τοποθετείτε τη δεύτερη σειρά μελιντζάνες , τρίβετε πάνω λίγο φέτα κατσικίσια ή ό,τι τυριά θέλετε κι από πάνω απλώνετε τη κρέμα .Ψήστε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, όπως κα τον κανονικό μουσακά!!!
Μην ανησυχείτε μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά γίνονται συντονισμένα παράλληλα και πραγματικά πιστεύω ότι θα χαρείτε τη διαδικασία και κυρίως θα έχετε ένα νόστιμο, οικονομικό και γρήγορο μουσακά, με λίγες θερμίδες!!!

Καλή όρεξη!!! επειδή τον σκέφτηκα το απόγευμα και τον πραγματοποίησα προς το βραδάκι κι ακόμη η μυρουδιά του που ψήνεται μου έχει σπάσει τη μύτη ,, δεν μπορώ να σας πω αν πέτυχε...μια δοκιμή θα σας πείσει!!! ειδικά εσάς που σας αρέσει να πειραματίζεστε με την κουζίνα!!!!{ από προσωπική συνταγή}

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΟΞΙΝΟΙ Ή ΑΛΚΑΛΙΚΟΙ;;;;;

Ένας εύκολος τρόπος να διαπιστώσετε πόσο όξινοι είστε ειναι με πεχαμετρικό χαρτί που πουλιέται και στα βιβλιοπωλεία . Ελέγχετε έτσι την οξυτητα των ούρων σας που καλό είναι να είναι κοντά στο 7 , κατά τον Young, όπως επίσης μπορείτε να διαπιστώσετε οι διάφορες τροφές που τρώτε αν έχουν όξινη ή αλκαλικη επίδραση στον οργανισμό σας ....προτιμούμε τις τροφές που έχουν αλκαλική επίδραση !!!!

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ;;;;;

Δοκιμάστε κάτι απλό :
Κάθε μέρα χτυπάμε στο μούλτι ή σε ένα μπλεντερ πράσινα λαχανικα εποχής, μαϊδανό , σέλινο ,μπροκολο, μαρούλι, σπανάκι σέσκουλο, λάχανο, κι όσα άλλα μπορούμε να βρούμε,  όσο πιο φρέσκα γίνεται, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού, ή γκρειπ φρουτ, με προσοχή μήπως σε κάποιο από αυτά είμαστε αλλεργικοί, τα χτυπάμε καλά και προσθέτουμε και μια κουταλιά από λινέλαιο καλής ποιότητας καλύτερα από βιολογικά.
Το πίνουμε σιγά σιγά κατά την διάρκεια της ημέρας, κάθε μέρα.
Η χοληστερίνη θα δείτε ότι θα αρχίσει να πέφτει, αν ταυτόχρονα περιορίσετε το κόκκινο κρέας και περπατάτε από μισή ώρα τρεις φορές τη βδομάδα.
Η συμβουλή αυτή δεν υποκαθιστά φυσικά την ιατρική συμβουλή , δοκιμάστε ταυτόχρονα με τις ιατρικές οδηγίες σας ...Δυο πράγματα ρίχνουν την χοληστερίνη πιο γρήγορα : οι αδρανείς ίνες{πίτουρα και λαχανικά} και η βιταμίνη c... Τι καλύτερο λοιπόν από ένα ωμό φρέσκο χυμό λαχανικών ;;;
εύκολο γρήγορο και αποτελεσματικό!!!!!

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μήπως τρώμε λάθος;;;;;

Σύμφωνα με τον Robert Young τρία υποτιθέμενα διαιτητικά σχήματα , δεν προάγουν τελικά την υγεία.
Ποια είναι αυτά;;;;;
  • Η δίαιτα με χαμηλά λιπαρά
  • Η διατροφική πυραμίδα
  • Η χορτοφαγία

Ακόμη κι αν έχουμε πρόσκαιρα θετικά αποτελέσματα, δημιουργείται σε όσα άτομα ακολουθούν ένα ή και περισσότερα από τα τρία αυτά σχήματα μια ανισορροπία στην χημεία του σώματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση ασθένειας.
Επομένως μήπως να ξαναδούμε το θέμα της διατροφικής μας εκπαίδευσης στα σχολεία , αλλά και της ενημέρωσης του κόσμου;;;

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Βλέπω ένα τεράστιο ενδιαφέρον απο τους ανθρώπους για την προληπτική διατροφή και χαίρομαι ιδιαίτερα . Υπάρχουν κατηγορίες τροφών που μας προφυλάσσουν από ασθένειες και μας δίνουν ενεργητικότητα .
ΤΡΩΤΕ ΑΦΘΟΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ {ΟΧΙ LIGHT,OXI ΑΣΠΡΑ ΑΛΕΥΡΑ ,ΑΣΠΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ, ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ}
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΑΣ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΑΒΗ , ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ , ΤΟΝ ΨΑΡΑ...
ΠΙΕΣΤΕ ΤΣΑΙ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ , ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ , Ή ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΡΥΖΟΤΟ, ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ , ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ!!!!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Μην πετάτε το καρπούζι που σας περισσεύει!!

Φτιάξτε εύκολη γρανίτα με το υπόλοιπο καρπούζι !!!Πώς;;
Αν έχετε αποχυμωτή , το καθαρίζετε από τα κουκούτσια και το περνάτε για να πάρετε τον καθαρό χυμό του.
Το βάζετε σε μεταλλικό μπωλ κατά προτίμηση , στύβετε το χυμό ενός λάιμ ,που θα του δώσει περισσότερη δροσιά  και λεπτή γεύση , και αν σας φαίνετε πικρό προσθέτετε κάτι σε γλυκαντικό .
Προσωπικά έβαλα ένα κουταλάκι ακατέργαστη στέβια , η οποία έχει μηδέν θερμίδες , δεν έχει καμιά επίδραση στο ζάκχαρο του αίματος , και είναι πολύ πιο γλυκιά από την ζάχαρη , άρα βάζουμε πολύ λιγότερο ...
Όταν το βάλουμε στην κατάψυξη φροντίζουμε να το ανακατεύουμε ξύνοντας με ένα πιρούνι , ώστε να αποκτήσει την υφή της γρανίτας !!!και καλή απολαυση σας εύχομαι στην μέση του ΄καύσωνα΄είναι πραγματικά πολύ δροσιστικό!!!!