Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο έξυπνος μουσακάς διαίτης!!!!

Σε ένα ταψί αντικολλητικό, βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο και το στρώνουμε με φέτες μελιντζάνας .Αλατίζουμε ελαφρά και τις λαδώνουμε με το χέρι. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολα, τη λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε άλλη μια σειρά μελιντζάνες σε φέτες .Αλατίζουμε ελαφρά και λαδώνουμε λίγο τις μελιντζάνες με το χέρι μας, ρίχνουμε λίγο νεράκι κάτω από τη λαδόκολα  και τις βάζουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω , μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
Μέχρι να ψηθούν , περίπου 40 λεπτά, βάζουμε λίγο κιμά, γύρω στα 300 γραμμάρια με ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο νεράκι . Αφού τον πατήσουμε καλά με ένα πιρούνι , να χωρίσει , προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια στο μούλτι, αλάτι , λίγο λάδι, λίγο πιπέρι αν θέλετε και το αφήνουμε σε λίγο δυνατή φωτιά να πιει τα υγρά του, μέχρι να ψηθούν οι μελιντζάνες.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα , βάλτε 3 ποτήρια νερό, και 5 κουταλιές αλεύρι και ανακατέψτε το με το σύρμα δυνατά. Βάλτε τη φωτιά προς το δυνατό, ανακατεύοντας ζωηρά , χωρίς να σταματήσετε καθόλου . Σε λίγο μόλις ζεσταθεί το νερό , αρχίζει να πήζει οπότε χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε θαλασσινό αλάτι , περίπου ένα κοφτό κουταλάκι , μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και την σκεπάζετε για λίγο ...να θυμάστε να ανοίγετε το καπάκι πού και πού και να ανακατεύετε...
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο , βάζετε για λίγο πρόχειρα τις μελιντζάνες που είναι στη λαδόκολα σε ένα ταψάκι , ρίχνετε με προσοχή το μείγμα του κιμά πάνω στην πρώτη στρώση , από πάνω τοποθετείτε τη δεύτερη σειρά μελιντζάνες , τρίβετε πάνω λίγο φέτα κατσικίσια ή ό,τι τυριά θέλετε κι από πάνω απλώνετε τη κρέμα .Ψήστε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, όπως κα τον κανονικό μουσακά!!!
Μην ανησυχείτε μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά γίνονται συντονισμένα παράλληλα και πραγματικά πιστεύω ότι θα χαρείτε τη διαδικασία και κυρίως θα έχετε ένα νόστιμο, οικονομικό και γρήγορο μουσακά, με λίγες θερμίδες!!!

Καλή όρεξη!!! επειδή τον σκέφτηκα το απόγευμα και τον πραγματοποίησα προς το βραδάκι κι ακόμη η μυρουδιά του που ψήνεται μου έχει σπάσει τη μύτη ,, δεν μπορώ να σας πω αν πέτυχε...μια δοκιμή θα σας πείσει!!! ειδικά εσάς που σας αρέσει να πειραματίζεστε με την κουζίνα!!!!{ από προσωπική συνταγή}

2 σχόλια: