Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

πιτάκια για τρελλά τοστάκια!!!!


Σου αρέσουν τα σαντουιτς, αλλά αγοράζεις  έτοιμα  πιτάκια ???
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και πιστεύω ότι δύσκολα θα αγοράσεις πάλι απέξω,ειδικά αν διαβάσεις τι περιέχει το προϊον που σε λίγο θα απολαύσεις   ... από πρόσθετα, συντηρητικά    --- βάλε και τις διακοπές ρεύματος ή τα κακοσυντηρημένα ψυγεία στα σουπερ μαρκετ,,{πολλές φορές τα πιάνουμε και είναι μαλακά μεσα στο ψυγείο , κι αναρωτιέμαι πόσες φορές έχουν καταψυχθεί και αποψυχθεί}!!!
Θεωρείς ότι είναι δύσκολο????
 
 θα χρειαστείς:
  • Ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • μια σπατουλα για τέτοια τηγάνια που να μην τα χαράζει
  • τρεις κούπες αλεύρι
  • ένα κουταλάκι θαλασσινό αλάτι
  • μια κουταλιά ζάχαρη
  • δυο κουταλιές λάδι-ελαιόλαδο
  • ένα φακελάκι ξηρή μαγιά{ να μην ακουμπήσει στο αλάτι}
  • μια κούπα πολύ χλιαρό νερό, ΄μπορεί πιο λίγο, ή περισσότερο ανάλογα
Ανακατεύεις τα υλικά ρίχνοντας το νερό πρώτα το μισό και το άλλο σιγά σιγά, και ζυμώνεις ελαφρά τη ζύμη...και λίγο να κολλάει αν το αφήσεις λίγο στο τάπερ,τραβάει τα υγρά του
Το φτιάχνω σ' ένα μεγάλο τάπερ ρηχό στρογγυλό με καπάκι και τελειώνοντας το σκεπάζω 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βάζεις το τηγάνι σκέτο σε δυνατή φωτιά, αλλά όχι τέρμα,παίρνεις μπαλάκια ζύμης και τους δίνεις το μακρόστενο σχήμα του σάντουιτς με τα χέρια, γύρω στα 15 εκατοστά μήκος , και τρία χιλιοστά ύψος, γιατί θα φουσκώσουν λίγο λόγω μαγιάς.
Τα βάζεις  στο τηγάνι και τα ψήνεις λίγο για μερικά λεπτά από τις δυό μεριές ...μην τα αφήνεις πολύ,γιατί θα σκληρύνουν και δεν θα μπορείς να τα χειριστείς μετά.
Τα βγάζεις , τα αφήνεις λίγα λεπτά να κρυώσουν λίγο, και τα βάζεις σε ζελατίνα ή σακουλάκια ατομικά να παραμείνουν μαλακά.
Αν δεν θέλεις να τα καταναλώσεις την ίδια μέρα, τα βάζεις στην κατάψυξη , και βγάζοντάς τα ,τα βάζεις 2-3 λεπτά στην τοστιέρα στο χλιαρό, τα σκίζεις στη μέση με ένα μαχαίρι, τα γεμίζεις με ότι υλικό θέλεις , και τα βάζεις λίγο ακόμη στο πιο δυνατό,να λιώσουν τα υλικά !!!
ΚΑΙ...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
[ από προσωπική συνταγή}

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Πού είναι η καρυδόπιτα;;;πάλι τέλειωσε;;;

Δοκιμάστε την γεύση της για πρωινό ή το απόγευμα με το καφεδάκι σας!
Χτυπήστε τρία αβγά, μισό βούτυρο αγελάδος μαλακό, {αν ξεχάσατε να το βγάλετε από το ψυγείο , απλά λιώστε το σ΄ ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία , περιμένετε μερικά λεπτά να κρυώσει και προσθέστε στο μείγμα},,,μισή κούπα ζάχαρη καστανή και  ένα στραγγιστό γιαουρτάκι, για τρία λεπτά με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, προσθέστε μετά δυόμιση κούπες αλεύρι με ένα μπέικιν μαζί , να γίνει ένα μάλλον σφικτό μείγμα.
Με ένα κουτάλι ανακατέψτε ελαφρά το μείγμα με μισή έως μία κούπα καρύδια κομμένα στο μούλτι ,όχι πολύ ψιλά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψάκι μικρό,{ προσωπικά έχω μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς}, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς , 20 λεπτά από κάτω και μισή ώρα πάνω , κάτω ..μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα!!!!
Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε ένα τάπερ , ώστε να μην ξεραθεί..αν και στο σπίτι μας δεν προλαβαίνει να αλλάξει μέρα....Καλή όρεξη!!
{από προσωπική συνταγή}

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ;;;;ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΑΛΛΑ....

Ένα φυτό  της ελληνικής φύσης που ίσως να μην του δίνουμε εμείς οι νέοι τόση σημασία αλλά που έχει πολλές θετικές ιδιότητες , είναι η τσουκνίδα!!
Πλούσια σε σίδηρο, νάτριο, ασβέστιο , κάλιο και άλλα μέταλλα, καθώς και σε βιταμίνες όπως Α,Β και C.
Δεν είναι μόνον αυτά που περιέχει αλλά και το ότι συντελεί στην απορρόφηση του σιδήρου , γι' αυτό αν υπάρχει ζήτημα αναιμίας ,καλό είνα να την καταναλώνετε φρέσκια , σε πίτες χωρίς προσθήκη γαλακτοκομικού , με ρύζι μαγειρεμένη, καθώς και σε αποξηραμένη μορφή , δηλαδή σαν βότανο.
Ανάμεσα στα γεύματα ένα φλιτζάνι ρόφημα τσουκνίδας; 
Βράστε νερό , αποσύρετε από τη φωτιά και βάλτε ένα κουταλάκι ξερό βότανο για δέκα λεπτά.
Μμμ!!! με λίγο μέλι ή λεμόνι ,τέλειο!!!και υγιεινό!!!
Μόνο...θυμηθείτε να φορέσετε  τα γαντάκια σας!!!

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΜΕ ΔΡΟΣΙΖΕΙ;;;;ΤΙ ΜΕ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΙ;;;

Στο ξύπνημα βάλτε λίγο δροσερό νερό σε ένα ποτήρι , προσθέστε το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού,ή μισού  φρέσκου γκρειπ φρουτ!!Μετά αν θέλετε πιέστε τον καφέ σας ...
Ενδιάμεσα πολύ ενυδατικό είναι το κεφίρ ή το αριάν ,όποιο προτιμάτε, αν σας φαινεται πηχτό αραιώστε με λίγο δροσερό νερό!
Πριν το μεσημεριανό σας όταν γυρίζετε κουρασμένοι σπίτι θυμηθείτε να πιείτε νερό , να περιμένετε ένα τέταρτο έως μισή ώρα και μετά να απολαύσετε το γεύμα σας .
Δύο ώρες μετά το μεσημεριανό , τα ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα ,ροδάκινο, πεπόνι, καρπούζι,... θα σας δώσουν εκτός από τη δροσιά τους και τις πολύτιμες βιταμίνες τους !Θυμηθείτε πάλι πριν πιείτε τον απογευματινό καφέ σας να πίνετε ένα ποτήρι νερό ..μην περιμένετε να ενυδατωθείτε από το νερό που συνοδεύει το φραπέ σας στο ίδιο ποτήρι..Συνεχίστε δροσιστικά ως το βράδυ πίνοντας ένα ποτήρι νερό όταν ξεκινήσετε να πεινάτε ,,γιατί πολλές φορές αυτό που αισθάνεστε δεν είναι πείνα ,,,είναι δίψα!!!
Δοκιμάστε να φάτε για βραδινό μια δροσιστική καλοκαιρινή σαλάτα και θα διαπιστώσετε τη διαφορά με ένα λιπαρό βραδινό, με αλάτι, ζάχαρη,  στο πώς ξυπνάτε το πρωί ...Απλά δοκιμάστε!!!